maanantai 29. lokakuuta 2012

Hämmästynyt varavaltuutettu kiittää äänestäjiä!

Todella suuri kiitos samaastani tuesta. Valtava on minulle tuo 130 äänen saalis, vaalivoittajaolo! Tulos antaa uskoa sille, että tullakseen valituksi ei tarvitse olla paikallisesti tunnettu kasvo, joka paikassa äänessä taikka edes eläkeikäinen. Nuoretkin äänestävät, vaikka kokonaisuudessaan Lahdessa äänestysaktiivisuus oli todella huonoa ja pitäisikin miettiä miksi ihmiset kokevat etteivät voi vaikuttaa oman kapunkinsa asioihin äänestämällä.

Lähidemokratia oli yksi vihreiden teemoista ja tämän uskon olleen yksi tärkeä asia myös minua äänestäneille. Kuntalaisilla tulee olla tunne, että heitä kuunnellaan päätöksiä tehtäessä. Entistä avoimemmin voisivat kehityshankkeiden valmistelut mennä ja kansalaisia voisi kuulla enemmän vaikka äänestyksin, jotka olisi nykyään helppo toteuttaa netissäkin. Myös nettiäänestämisen mahdollisuus lisäisi varmasti äänestysprosenttia, kun ei tarvitsisi lähteä selvittämään mille koululle tulee fyysisesti mennä paikalle äänestääkseen. Netin kautta äänestämisen luulisi olevan mahdollista Suomessa, jossa insinööriosaamista ja nettiturvallisuustietoa kyllä löytyy.

Olen siis TODELLA tyytyväinen vaalitulokseen, iloinen että lähtin mukaan ja innokkaasti odotan tietoja esimerkiksi lautakuntapaikkojen jakautumisesta. Vihreitä arvoja, joiden mukaan mielestäni on aivan itsestäänselvyys toimia, ovat avoimuus, tasa-arvoisuus, erilaisten ihmisten huomioonottaminen, taloudellisuus ja ihmisläheisyys asioista päätettäessä. Joukkoliikenteen kehittämiseen on matkakeskuksen suunnitelmien myötä hyvä mahdollisuus, Lahdessa tulisi päästä järkevästi ja edullisesti liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä. Koulut ja koulutus kaikilla tasoilla on minulle myös tärkeää, lasten ja nuorten mahdollisuuksien rajaaminen ei koskaan tuo säästöjä. Pienyrittäjyyden tukeminen on Lahdessa tärkeää ja hyvin mahdollista, tekevälle tulee antaa mahdollisuudet luoda oma toimeentulonsa. Ympäristöäkunnioittava ja kestävä kehitys on ainoa tapa kasvattaa tuloksellisuutta.

Tässä siis tulevan valtuustokauden päätavoitteita omalta osaltani. Olen myös avoimuuden ja yhteistyön kannalla kuitenkin poliittisessakin työssä eli kaikkien puolueiden ja ryhmien kanssa tulee voida tehdä yhteistyötä, riitelemällä ja kaikkea vastustamalla ei mikään muutu taikka parane.

Olen siis avannut tieni Lahden kunnallispolitiikkaan ja tästä tämä kaikki vasta alkaa. Minua eivät ainakaan paina mitkään vanhat sitoumukset tai "näin täällä ennenkin on tehty"-periaatteet. Avoimesti tarkastelen uusiakin tapoja toimia ja järjestää yhteisiä asioitamme. Vihreä poliitikko minussa on nyt syntynyt. :)

SUURKIITOS SIIS VIELÄ KERRAN TEILLE MINUA ÄÄNESTÄNEILLE!!

1 kommentti:

  1. Onnea räväkästä aloituksesta ja toivotaan että ensikerralla pääset läpi! Sinunlaisia rohkeita älykköjä kaivataan ..terveisin äänestäjäsi Timppa

    VastaaPoista