torstai 20. syyskuuta 2012

Hei! Jos luet blogiani, olet varmaankin kuullut kunnallisvaaleista ja niiden ehdokkaista. Koitan blogissani hieman avata aiheita, joista haluaisin Lahdessa keskusteltavan ja jotka koen olennaisiksi kunnallisessa vaikuttamisesta.

Kaikkia asioita, vaikka kannatettaviakin, ei voi ajaa samanaikaisesti ja kunnallisesti rahaa on vain rajallisesti. Kuntien on minusta turvattava peruspalvelut ja niiden tuottaminen on saatava kuntoon muulla tavoin kuin antamalla yksityisille yrityksille mahdollisuus tuottaa voittoa vaikkapa vanhuspalveluiden, terveydenhuollon tai ohjelmistojen tarjoamisella (mahdollisesti monopoliasemassa). Julkinen liikenne kuuluu samaan kastiin, kuntalaisen/kaupunkilaisen on voitava liikkua sujuvasti ja kohtuulliseen hintaan, eli suunnittelu ei voi alkaa tavoitteesta tuottaa bussifirmalle mahdollisimman paljon. 


Valta tuo vastuuta ja sokaisee, sen keskittyminen kunnissa harvoille ja vuodesta toiseen samoille ihmisille ei palvele tavallisten kuntalaisten asiaa. On hienoa saada kunnalliseen vaikuttamiseen uusia kasvoja ja kuntalaisten omat mielipiteet muutenkin kuin vaaleissa. Kunnallisdemokratian tulisi todella olla demokraattista. Sama toistuu tietenkin valtakunnan ja EU:n tasolla, demokratiaa ei voi tuoda harvojen "viisaiden" tai isoimpien maiden huoleksi. Kaikkien on saatava osallistua ja keskustelun tulee olla avointa. Vain avoimella tiedokululla ja erilaisten mielipiteiden tasa-arvoisella keskustelulla voidaan saada aikaan demokratiaa, johon kansalaiset /kuntalaiset voivat sitoutua. Yhteisten arvojen tulee antaa muotoutua yhteisen keskustelun kautta, ei jostain ulkopuolelta sanemalla.  


Nostan blogissani esiin aihe kerrallaan minun kampanjani teemat, joita ovat: 

- avoimuus (keskustelu, tasa-arvo ja avoimuus uusia ratkaisuja kohtaan)
- lamapuheen sijaan tekoja esimerkiksi nuorten opiskelun ja harjoittelupaikkojen turvaamiseksi
- yrittäjyydestä kasvua, mutta yrittäjyyden edellytykset ja esimerkiksi oppisopimuskoulutus tulee tehdä mahdolliseksi luomalla sellaiset olosuhteet, jotka eivät vaikeuta toiminnan aloittamista ja itse tekemistä
- kunnalliset peruspalvelut (ei homekouluja, lakkautuksia, karsimista, terveydenhuollon vastuun siirtämistä yksityisille firmoille, joukkoliikenne oltava riittävän edullista ja sellaista, joka palvelee kuntalaisia aidosti)

1 kommentti:

  1. Hei Lotta!

    Olisin kiinnostunut kuulemaan pari konkreettista asiaa, joiden puolesta tai joita vastaan olisit valmis äänestämään kaupunginvaltuutettuna. Kiitos jo etukäteen!

    VastaaPoista